Agenda - Workshop on 3Rs and Plastic Waste-

-Participating City: 4 cities, 6 participants

2 from Durban, 1 from Hong Kong, 2 from Quezon City, 1 from Singapore

-Period: 28th Jan.-1st Feb. 2019, 5days

*A consecutive English-Japanese interpreter attended except welcome and farewell party.

Date • Place	Time	Program	Text No.
Day 1	9:30-10:00	Self-introduction	1-1
Mon.			1-2
28 th Jan.			1-3
	10:00-10:30	Opening ceremony	1-4
TMG No.2	10:30-11:00	Orientation	1-5
31 st Floor			1-6
Room #25	11:00-11:15	Break	
	11:15-12:30	Presentation- Overview on 3R & Waste management, Challenges	1-7-1
	75min.	and Countermeasures on Plastic waste & Marine litter by Hong Kong	1-7-2
		(presentation 30min. + interpretation 30min. + QA 15min.)	
	12:30-13:45	Lunch	
	13:45-15:00	Presentation- Overview on 3R & Waste management, Challenges	1-8
	75min.	and Countermeasures on Plastic waste & Marine litter by	10
	, 5,,,,,,	Singapore	
	15:00-15:15	Break	
	15:15-16:30		1-9
	75min.	and Countermeasures on Plastic waste & Marine litter by Quezon	-
		City	
	16:30-17:00	Free time	
	17:00-17:30	Courtesy call to Director General, Bureau of Environment, TMG	1-2
	17:30-18:30	Free time	
	18:30-20:00	Welcome party	
Day 2	9:10-10:25	Presentation- Overview on 3R & Waste management, Challenges	2-1
Tue.	75min.	and Countermeasures on Plastic waste & Marine litter by Durban	
29 th Jan.	10:25-10:35	Break	
TMG No.2	10:35-11:50	Presentation- Overview on 3R & Waste management, Challenges	2-2-1
31 st Floor	75min.	and Countermeasures on Plastic waste & Marine litter by TMG	2-2-2
Room #25	11:50-12:45	Lunch	
	12:45-13:30	Moving	
Minato-city	13:30-14:45	Site visit- Minato resource recycling center	
		(waste separating facility by municipality)	
	14:45-15:30	Moving	
	15:30-17:00	Discussion on Plastic waste and Marine litter	
Day 3	8:30	Meeting in front of "TULLY'S COFFEE" on 2 nd floor of TMG	
Wed.		Building No.2	
30 th Jan.	8:45-10:00	Moving from TMG No.2	
Chiba-	10:00-12:00	Site visit- MM Plastic Co., Ltd.	
prefecture Koto-city		(Plastic material recycling facility- containers & packaging to	
		logistics pallet)	
	12:15-13:15	Lunch	
TMG No.2	13:00-14:15	Moving	
10 th Floor,	14:15-16:00	Site visit- Tokyo Pet-Bottle Recycle Co., Ltd.	

Room 216		(Plastic material recycling facility- PET to PET)	
	16:00-17:00	Moving to TMG No.2	
	17:00-18:00	Discussion on the utilization of Post Landfill Site	
		(Singapore, Bureau of Port and Harbor TMG)	
Day 4	9:30-10:50	Presentation by	4-1
Thu.	80min.	Mr. Kotaro KISHIMURA, Executive Director, The Japan Plastics	
31 st Jan.		Industry Federation	
		(presentation 30min. + interpretation 30min. + QA 20min.)	
TMG No.2 31 st Floor	10:50-11:00	Break	
	11:00-12:20	Presentation by Mr. Fujio KOJIMA, The President, Pirika, Ink.	4-2
Room #24	80min.		
	12:20-14:00	Lunch	
	14:00-15:20	Presentation- Municipal cooperation toward sustainable	4-3
	80min.	consumption and production (Circular Economy)	
		Mr. Togo UCHIDA, Secretary General, ICLEI Japan	
	15:20-15:30	Coffee break	
	15:30-16:50	Presentation by	4-4
	80min.	Mr. Eric Kawabata, General Manager APAC, Terracycle Japan	
Day 5	9:30-12:00	Presentation- Plastic and Circular economy	5-1
Fri.	150min.	Dr. Yukari TAKAMURA, Integrated Research System for	
1 st Feb.		Sustainability Science (IR3S) , The University of Tokyo Institutes	
		for Advanced Study (UTIAS)	
TMG No.2		(presentation 60min. + interpretation 60min. + QA 30min.)	
31 st Floor	12:00-13:15	Lunch	
Room #23	13:15-15:15	Discussion	
	15:30-16:00	Closing ceremony	1-4
	16:00-18:30	Free time	
	18:30-20:30	Farewell party	